karikagyűrű blog

Az örökké tartó minőség záloga: karikagyűrűk forrasztás nélkül

Hungororing Karikagyűrűk
Karikagyűrűket többféleképpen lehet készíteni, a technikát több ezer éve folyamatosan tökéletesítik a mesterek.

Napjainkban a hagyományos, hengerléses módszerrel készülő gyűrűk gyakoribbak, amikor is a kívánt szélességűre és vastagságúra hengerelt nemesfém darabot karika formájúra hajlítják, összeforrasztják és a végén polírozással, díszítéssel érik el a végső formát.


Ezzel szemben a legmodernebb német technológia, és a tradicionális magyar mesterfogások ötvözésével olyan karikagyűrűk születnek a műhelyünkben, melyek sokkal tartósabbak, szimmetrikusabbak és szabályosabbak a kézzel készült társaiknál.

Bár ezek a gyűrűk nagyrészt számítógép-vezérelt gépekkel készülnek, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy szakértelem nélküli tömegterméket kapnánk, sőt! A gépek kezelése, beállítása nagyon nagy hozzáértést kíván, hiszen a siker 1-1 Celsius fokon, vagy néhány-századmilliméteren múlik.


Öntés során az arany ötvözetet egy speciális csőöntő gépbe helyezik, majd 900 Celsius-fok feletti hőmérsékletre hevítik. Így gyakorlatilag megszűnik annak a lehetősége, hogy az anyagban buborék keletkezzen, ami később törékennyé teheti az ékszert az adott ponton. A kihűlt csövet feldarabolják és a következő célgéppel kialakítják a külső-belső formáját.

Gyűrűink ‘comfort-fit’ belső kialakítással készülnek, ez azt jelenti, hogy belső felületük domború, és emiatt sokkal kényelmesebbé, viselhetőbbé válik a gyűrű: nem tapad teljes felületével az ujjunkhoz, nem fülled be alatta a bőr, és nem dagad be miatta az ujj nagy melegben sem.

Következő lépés a gyűrű díszítése. A különleges CNC-technológiának köszönhetően hajszálpontos hullámvonalakkal, tökéletesen párhuzamos csíkokkal és fantáziadús mart felületekkel tudjuk díszíteni az ékszereket, pont úgy, ahogy azt az ügyfelünk elképzelte.

Igény esetén köveket is foglalunk a karikagyűrűkbe, neveket, dátumot,  üzeneteket gravírozunk bele, és végül polírozzuk, vagy mattítjuk, hogy elnyerjék végső formájukat.
A gépek segítenek nekünk tökéletesre készíteni az ékszert: titkos hozzávalóként mi a szakértelmünket és lelkesedésünket adjuk hozzá, a precíziós gépek pedig segítenek kiküszöbölni az emberi mivoltunkból adódó legapróbb hibákat is. Így születnek meg ezek a kis csodák, melyek oly nagy jelentőséggel bírnak viselőik szemében.


A Hungororing karikagyűrűit keresse központi bemutató termünkben, vagy országszerte hivatalos viszonteladó partnereinknél.

Válasszuk ki együtt az igazi álomgyűrűt! 

SIKERES FELIRATKOZÁS!

Ön sikeresen feliratkozott a Hungororing negyedéves hírlevelére!
Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a visszaigazoló üzenetünk, nézze meg a spam mappában.

Hungororing logo

Sikeres üzenetküldés!

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, addig kérjük szíves türelmét!

GLAM ÉKSZER

7400 Kaposvár, Ady Endre út 12.

BALOGH ÓRA-ÉKSZER

1138 Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.

9700 Szombathely, Fő tér 17.