karikagyűrű blog

A lánykérés után – válasszunk karikagyűrűt!

Hungororing Karikagyűrűk
A lánykérés utáni rózsaszín ködben lebegve a legtöbben lázasan vetik bele magukat az esküvő szervezésébe. A dátum kiválasztása, a vendéglista összeállítása, menyasszonyi ruha és kiegészítők keresése… az izgatottságban azonban érdemes egy picit visszatéri a földre, és higgadtan végiggondolni a tennivalókat. Cikkünkben az egyik fontos tennivalóhoz, a karikagyűrű választáshoz szeretnénk segítséget nyújtani.

Kezdésnek üljünk le együtt a párunkkal, és írjunk egy listát:

 • dátum
 • helyszín
 • vendégek
 • ételek és italok
 • dekoráció
 • ruha
 • kiegészítők
 • sminkes és fodrász
 • fotós, videós
 • meghívók
 • köszönőajándékok
 • ceremóniamester/vőfély
 • szertartásvezető
 • templomi/polgári szertartás
 • és persze a karikagyűrűk!

 

A körültekintő választás minden esetben meghatározza a nagy napot, de vannak olyan részletei a házasságkötésnek (az emlékeken túl), melyek hosszú-hosszú időre elkísérik az ifjú párt: a fotók, videók és a karikagyűrűk. Az ételeket megesszük, a ruha csak egyszer lesz rajtunk, de a fényképeket, videófelvételeket még az unokáinknak is büszkén szeretnénk megmutatni, a karikagyűrűket pedig örökre viselni fogjuk, minden nap, életünk végéig. Ezért döntsünk bölcsen, nézzük meg minél több fotós munkáját, próbáljunk fel minél több gyűrűt, hogy végül olyat válasszunk, amit mindig örömmel fogunk viselni.

Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani legújabb bejegyzésünkkel.

Kezdjük a gyűrűk színével:

Az aranyötvözetek különböző összetételének köszönhetően több szín, és színkombináció közül választhatunk. A sárga-, vörös- és fehérarany egymagában is jól mutat, de csodálatosan ki is egészítik egymást. A legtöbbet a sárgaarany mellett teszik le a voksukat, esetleg egy kis fehérrel kiegészítve. Egyre népszerűbb a vörös- és sárgaarany kombinációja, bár tény, hogy ez még sok szem számára szokatlan. Sokan nem szeretik a sárgaarany élénk színét, és előfordul az is – főleg a nagyon fehér bőrűeknél, hogy nem is igazán mutat jól a kézen a sárga szín. Ők választhatják a fehéraranyat, vagy a vöröset, ami érdekes módon minden bőrtónussal remekül harmonizál. Ha a szimpla fehér úgy tűnne, hogy inkább ezüst gyűrűre hasonlít, akkor kombinálható egy kevés vörössel, vagy sárgával, éppen csak a szélein, így egyértelművé válik, hogy nem egyszerű ezüst karikagyűrűt viselünk ujjunkon.

A méret:

Magyarországon a milliméterben megadott belső kerületet használják a gyűrűk méretének meghatározásához, ez jellemzően 48-49-től egészen 71-72-ig terjed. Természetesen van ennél kisebb méret, vékonyabb ujj, és nagyobb, vastagabb is. Gyártóként az ilyen „extrém” esetekre is fel vagyunk készülve, forduljanak kollégáinkhoz bátran!

A profil formája:

Téglalap, D-profil, ovális…lehet, hogy elsőre furcsán hangzanak, de egy fontos jellemzőjét takarják a gyűrűknek: a keresztmetszetük formáját. Gyűrűink úgynevezett Comfort-fit belső kialakítással készülnek, melynek lényege, hogy a belső része domború, ezáltal a legtöbb ujjformának kényelmes viseletet biztosít. Könnyű felhúzni, levenni, nem fülled be alatta a bőr még a legnagyobb melegben sem. A D-profil belül domború, kívül egyenes, a téglalap kívül-belül egyenes, ez a forma azoknak kényelmesebb, akiknek nagyon vékony ujjuk van, és ízületeik valamelyest kiállnak. Az ovális forma pedig a kívül-belül domború gyűrűk jellemzője.

Kővel, vagy kő nélkül?

A legegyszerűbb, klasszikus formájú, kő nélküli karikagyűrűktől kezdve egészen a több száz kővel foglalt karikagyűrűkig szinte bármit választhatunk, ízlésünknek megfelelően. Kiváló kőfoglalómesterink minden követ egyesével, nagy odafigyeléssel foglalnak, legyen az cirkónia, vagy gyémánt. Manapság egyáltalán nem szokatlan, hogy a férfi karikagyűrűt is díszítik, akár fehér, akár fekete kővel, kövekkel. Érdemes ebből is felpróbálni több különböző darabot, hogy lássuk magunkon, tetszik-e, vagy sem. Sőt, köveket később is foglaltathatunk gyűrűnkbe, például a házassági évforduló, vagy gyermekünk születése emlékére. Fontos tudni, hogy minél több kő van a karikagyűrűnkbe foglalva, annál nehezebb később igazítani a méretén, így ha sokköves modellt néztünk ki magunknak, de bizonytalanok vagyunk a gyűrű méretében, úgy érdemes néhány hétig, hónapig kő nélkül viselni az ékszert, és ha a méret megfelelő, akkor utólag belefoglaltatni a köveket.

Gyémánt, vagy cirkónia kő?

Mi azt mondjuk, hogy az legyen, amelyiket a pár szeretné. Tény, hogy a gyémánt fizikai és kémiai tulajdonságai miatt tartósabb, ellenállóbb, és sokkal tüzesebb, de ha elkopna viselés közben a cirkónia, akkor azt is ki lehet cseréltetni.

Milyen legyen a gyűrű felülete?

Számos felületi kialakítás közül választhatunk: fényes, hosszanti szálcsiszolás, keresztirányú- vagy átlós szálcsiszolás, selymes homokfúvott, jégvirág mintás, durva szemcsés. Ezekből is érdemes mindet felpróbálni, hogy lássuk, mi hogy mutat a kezünkön, melyik tetszik a legjobban. A karikagyűrűk felületéről fontos tudni, hogy a mindennapos viselés során, a fényes felületek bemattulnak, a matt feleületek pedig kifényesednek. Ahogy más tárgyakkal érintkezik (kilincs, kapaszkodó, korlát, táska szíja, stb) mikro-karcolások keletkeznek rajta, dörzsölődik, súrlódik. Minél több van belőlük, annál inkább láthatóvá válnak. Ez egy teljesen természetes folyamat, amikor már úgy érezzük, hogy nagyon zavaró a változás, keressük fel ékszerészünket és kérjük meg, hogy újítsa fel gyűrűnket.

Maradt még kérdése a karikagyűrűkkel kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal, küldjön üzenetet! Foglalja le időpontjukat,  látogassanak el központi bemutató termünkbe, ahol több, mint 1000 modellt próbálhatnak fel, és több száz készleten lévő gyűrű közül választhatnak, akár azonnal is!

Telefonszámaink: +36 70 671 3030, +36 1 210 7786

Válasszuk ki együtt az igazi álomgyűrűt! 

SIKERES FELIRATKOZÁS!

Ön sikeresen feliratkozott a Hungororing negyedéves hírlevelére!
Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a visszaigazoló üzenetünk, nézze meg a spam mappában.

Hungororing logo

Sikeres üzenetküldés!

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, addig kérjük szíves türelmét!

GLAM ÉKSZER

7400 Kaposvár, Ady Endre út 12.

BALOGH ÓRA-ÉKSZER

1138 Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.

9700 Szombathely, Fő tér 17.