karikagyűrű blog

Lánykérő kisokos

Hungororing Karikagyűrűk
Ha most ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg eljutottál arra a pontra (vagy legalábbis megfordult már a fejedben), hogy nincs mese, neked ez a Nő kell. Legyen akármilyen szeszélyes, bolondos, és néha kibírhatatlan, mégis csak mellette akarsz megöregedni. Ilyenkor támadnak a kérdések kívülről, belülről, hogy „mégis mikor? Hogyan? Biztos ezt akarod? Milyen gyűrűvel? Úristen, hogyan válasszak ennyiféle ékszerből??? Mi az a gyűrűméret? Mi most ebben szeretnénk egy kicsit segíteni, irányt mutatni.

Mielőtt beszaladnál az első boltba, és megvennéd az első gyűrűt, amit megpillantasz, gondolj végig pár dolgot.

Először is: teljesen természetes, hogy ilyenkor egy kicsit elbizonytalanodsz. De gondolj csak bele: nem azért jutottál el ehhez a cikkhez, mert már foglalkoztat a téma? El tudod képzelni magatokat öregen, egymás mellett, az unokák között? Ha ez minden gond nélkül megy, akkor nincs mitől félni.

Másodszor: gondolkozz el azon, hogy milyennek ismered a párod. Mit szeret, milyen a stílusa, milyen a természete. Határozott, céltudatos amazon? Bohókás királylány? Divatőrült? Csendes művészlélek? Sportfanatikus? Milyen ruhákat visel szívesen? Milyen ékszerei vannak? Arany, ezüst, színes bizsu? Egyszerű, klasszikus darabok, vagy feltűnő, divatos? Ezeket azért érdemes megfigyelni, mert így sokkal könnyebb olyan eljegyzési gyűrűt választani, ami tetszeni fog neki, és szívesen fogja viselni.

A méret: ha van már gyűrűje, ráadásul pont a gyűrűsujján hordja, akkor te vagy a legszerencsésebb! Amikor nincs rajta, egyszerűen mérd le a belső átmérőt milliméterben, és ha a kapott számot megszorzod 3,14-el, akkor megkapod a gyűrűméretet. Például, ha a párod gyűrűjének 16,9mm a belső átmérője, akkor 16,9×3,14=53,066. Vagyis 53-as a méret. Ha nincs ilyen szerencséd, és nem hord gyűrűt, akkor is lehet következtetni a testalkatból, kézformából. Tegyük fel, hogy vékony és törékeny, neki nagyjából 49-52 méretű gyűrű lehet az ideális. Ha átlagos magasságú és testalkatú, akkor 53-56. Ha picit erősebb a keze, magasabb termetű, akkor 57-60 méretű gyűrűt válassz. Érdeklődj az üzletben, hogy a választott gyűrűn tudnak-e utólag igazítani, módosítható-e valamennyit a mérete, illetve lehet-e átadás után cserélni.

A fazon, forma: itt visszakanyarodhatunk a stílus, tulajdonságok kérdéseihez. Olyan gyűrűt válassz, ami szerinted Neki tetszene. Lehet, hogy neked nem tetszenek a csilli-villi, millió-köves darabok, de ha tudod, hogy imád mindent, ami ragyog, szikrázik a fényben, akkor próbálj olyan modellt választani, ami valahol félúton van kettőtök ízlése között (na jó, egy kicsit közelebb az övéhez). Ha az egyszerű, letisztult stílus áll hozzá közelebb, keress olyan gyűrűt, amibe egy, esetleg három kisebb követ foglaltak, vagy egy díszesebb, keskeny karikát. Végső megoldásként kérhetsz tanácsot is párod barátnőjétől, testvérétől, de mindenképp bizonyosodj meg arról, hogy nem fogja véletlenül sem elszólni magát.

Gyémánt, színes drágakő, vagy cirkónia? Igazából teljesen mindegy. Igen, a gyémánt örök, mert rendkívül kemény, és ragyogása utánozhatatlan, és nem is kell azonnal kizárni ezt a lehetőséget, ha az ára aggaszt, mert ha kisebb méretű követ választasz, esetleg hajlandó vagy kis kompromisszumot kötni a szín és a tisztaság terén, akkor már nagyon kedvező áron is vásárolhatsz gyémántgyűrűt. Ha pedig a cirkónia mellett döntesz (ami egy természetes kő laboratóriumban előállított változata), és idővel megkopna, vagy sérülne a kő, akkor azt a legtöbb esetben ki lehet cseréltetni. A színes kövekhez kicsit óvatosabban kell közelíteni, mert lehet, hogy éppen „rózsaszín korszakát” éli a párod, de nem biztos, hogy élete végéig egy hatalmas, rózsaszín köves gyűrűt szeretne viselni. Ideális választás a fehér kő, mert minden máshoz illik.

Doboz: egyszerűnek tűnik, de mégis sokan elbizonytalanodnak ennél a pontnál. Nem kell túlizgulni. Egy hasznos tipp: ha olyan lánykérést tervezel, ahova repülővel lehet eljutni, semmiképp ne tedd a feladott csomagba, nehogy véletlen lába keljen. Kérj az üzletben, vagy szerezz be valahonnan kis bársony zacskót, aminek zsinórral össze lehet húzni a száját, és abban vidd magaddal. Tedd a pénztárcádba, vagy valamilyen irat-tartó tokba, mert azokat átvilágítják, de a zsebedből ki kellene pakolni. Nagyon sok visszajelzés alapján állíthatjuk: a repülőtereken, ha átvilágításkor ki is szúrják így a gyűrűt a pénztárcádban, kis kézitáskában, nem szokták lebuktatni az utast, maximum odakacsintanak és jó utat kívánnak.

Ha már megvan a gyűrű és a csomagolása, vezessen következő utad a szüleihez. Légy régimódi úriember, modern lovag csomagolásban! Jelentéktelen és idejétmúlt dolognak is tűnhet, hogy először engedélyt kérsz a szüleitől, de hidd el, nagyon nagy pirospontot szerezhetsz ezzel leendő anyósodnál, és apósodnál.

Na de milyen is legyen a lánykérés? Válassz egy dátumot, ami nektek fontos, legyen egy olyan eseményhez kötve, ami mindkettőtöknek különleges, amire majd jó lesz visszagondolni. És itt kanyarodjunk vissza a második ponthoz: milyen ember a párod? Legyen a lánykérés zajos, színes, nyüzsgős, mint egy fesztivál, vagy karnevál? Legyen egy romantikus piknik, ahol csak Ti ketten vagytok, egy közös utazás, vagy egy esti séta közben, mozi után? Szerinted ő ezt hogyan képzelte el? (mert biztos lehetsz benne, ha a kapcsolatotok idáig eljutott, akkor már legalább egyszer elképzelte!) Legyen extrém esemény? Lehet, hogy gyönyörű lehet egy naplemente a hőlégballon kosarából nézve, és úgy feltenni a nagy kérdést, de meg tudsz barátkozni azzal a gondolattal, hogy a nagy pillanatotokat 1 négyzetméteren, a ballon pilótájával közösen éljétek meg? És az sem biztos, hogy a bungee jumping a ti eseményetek, ha leendő menyasszonyodnak tériszonya van. Nem akarod túlbonyolítani, nem vagytok „ünneplős” típusok? Akkor várj egy meghitt, szép pillanatra, mondjuk otthon a kanapén összebújva és vetélkedőt nézve, és kérdezd meg akkor. Gondold végig a lehetőségeket, és amelyiknél azt érzed, hogy „igen, ezt biztos imádná”, az lesz a legjobb változat, hidd el.

A lánykérés fontos pillanat minden nő (és férfi) életében, ne az legyen a mozgató rugója, hogy mások hogyan csinálják. Csináld úgy, ahogy a szívedből jön, és nektek úgy lesz tökéletes és felejthetetlen.

Válasszuk ki együtt az igazi álomgyűrűt! 

SIKERES FELIRATKOZÁS!

Ön sikeresen feliratkozott a Hungororing negyedéves hírlevelére!
Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a visszaigazoló üzenetünk, nézze meg a spam mappában.

Hungororing logo

Sikeres üzenetküldés!

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, addig kérjük szíves türelmét!

GLAM ÉKSZER

7400 Kaposvár, Ady Endre út 12.

BALOGH ÓRA-ÉKSZER

1138 Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.

9700 Szombathely, Fő tér 17.