karikagyűrű blog

Esküvő hármasban

Hungororing Karikagyűrűk
Legújabb bejegyzésünkben ahhoz a különleges élethelyzethez szeretnénk pár tippet adni, amikor a jegyespár már hármasban készül a nagy napra.

Való igaz, a szeretet és a szerelem nem a papíron múlik, és családdá sem akkor válik három ember, ha erről “igazolásuk” van, de ilyenkor mégis előbújik az ember “hagyományos, régimódi” és romantikus énje… és elhatározzák, hogy hivatalosan is összekötik az életüket.

A babavárás időszaka csodálatos, amit egy esküvő csak tovább tud fokozni, és a közösen választott karikagyűrűk még több pozitív energiával töltődnek fel. De ha a várandósság ideje alatt tervezi a pár az esküvőt, akkor viszont fel kell készülni arra is, hogy a testünk megtréfálhat bennünket, és bizony nem csak a menyasszonyi ruhán kell majd igazítani, hanem a női gyűrűn is….már ha lehet.

A karikagyűrűk méretén általában lehet igazítani 1-2 méretet, ha az idő előrehaladtával változik az ujjunk mérete (ami egyébként teljesen természetes). Azért írjuk, hogy általában, mert vannak olyan modellek, amiken a rengeteg kő, különleges minta vagy egyéb díszítés miatt nem lehet változtatni, csak újragyártással.

Most arra fókuszálunk, amikor az esküvőt még a baba születése előtt szeretné megtartani a pár.

Ha a várandósság elején választunk gyűrűt maguknak, akkor is gondoljuk végig, hogy a korábbi állapothoz képest változott-e máris az ujjméretünk. Ha igen, akkor két lehetőségünk van: válasszuk ki az álomgyűrűt, és készíttessük 1-2 mérettel nagyobbra, hogy a várandósság előrehaladtával is jó legyen az ujjunkra, és a szertartáson a leendő férj fel tudja majd húzni. Ha sok köves, vagy mintás gyűrűt szeretnénk, akkor rendeljük meg a “natúr” gyűrűt, kövek és minta nélkül, viseljük addig, amíg ujjunk vissza nem nyeri korábbi méretét, majd az ékszerésszel “fejeztessük be” a gyűrűnket. Így, ezzel a kis kompromisszummal végig ugyanazt a gyűrűt viselhetjük, amiben kimondtuk a boldogító igent.

A másik lehetőség, hogy kiválasztjuk a megfelelő méretű karikagyűrűnket, és készíttetünk, vagy vásárolunk mellé a szertartás előtt egy “dublőr” gyűrűt. Ez lehet egy teljesen hagyományos ezüst, vagy aranyozott ezüst gyűrű, amit csak addig hordunk, amíg az ujjunk az állapotunk miatt meg van duzzadva. Sokan kérdezik, hogy ilyenkor hogy lesz megáldva az eredeti gyűrű a templomi szertartáson, vagy milyen dolog az már, hogy a polgári szertartáson nem azt a gyűrűt húzza fel az ujjára a menyasszony, amit később viselni fog? Nos, ezekre a kérdésekre a menyasszonyaink és az élet adott frappáns válaszokat: a templomi szertartáson az egyik jegyespárunk mind a 3 gyűrűt megáldatta a pappal, egy másik jegyespárunk pedig, akik csak polgári szertartáson kötötték össze az életüket, úgy vitték el magukkal az eredeti, végleges női gyűrűt, hogy az egy szép nyakláncon a menyasszony  nyakában volt végig. Az első pár egyébként aranyból csináltatta meg a “dublőr” gyűrűt is, belegravíroztatták az esküvő dátumát, három kis szívet, és azt mondták, hogy ez a gyűrű a születendő kislányuké lesz majd, hiszen ő is ott volt velük a szertartáson.

Látható, hogy számos lehetőségünk van akkor is, ha várandós esküvőre készülünk, de mindenképp kérjünk tanácsot a választott ékszerészünktől, örömmel fog segíteni mindenben, hogy az életünknek ez a pillanata tökéletes legyen!

Válasszuk ki együtt az igazi álomgyűrűt! 

SIKERES FELIRATKOZÁS!

Ön sikeresen feliratkozott a Hungororing negyedéves hírlevelére!
Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a visszaigazoló üzenetünk, nézze meg a spam mappában.

Hungororing logo

Sikeres üzenetküldés!

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, addig kérjük szíves türelmét!

GLAM ÉKSZER

7400 Kaposvár, Ady Endre út 12.

BALOGH ÓRA-ÉKSZER

1138 Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.

9700 Szombathely, Fő tér 17.