A FÉMJELZÉS

Budapest Főváros Kormányhivatalának Nemesfém Nyilvántartási, Ellenőrzési és Vizsgálati Osztálya a 187/2011. (IX. 14.) Korm. rendelet 10. §-ában foglaltak alapján, a fémjelzési kötelezettség alá tartozó nemesfém tárgyakat anyaguk és egyéb törvényes kellékeik megállapítása végett megvizsgálja, és ha a vizsgálat szerint a nemesfém tárgy a jogszabályokban foglalt előírásoknak megfelel, azt annak finomsági fokát igazoló fémjellel ellátja.

Fémjelzési technikák a következők lehetnek:

  • Beütéssel történő
  • Lézer eljárással elhelyezett
  • Minőségi tanúsítvány kiállítása (Certifikát)
  • Fémjel külső elhelyezése (Plomba, Lapka)

 

Fémjelzési kötelezettség alá az aranyból, ezüstből, platinából, palládiumból továbbá az e fémek más fémekkel való ötvözeteiből készült ékszerek, dísztárgyak, használati tárgyak, nemesfém tárgyak tartoznak.

A vállalkozás kérheti a birtokában lévő tárgyak vizsgálatát, de fémjelzésüket csak akkor, ha a szervezet szerepel a Hatóság nyilvántartásában és rendelkezik a számára engedélyezett névjellel.

A nemesfém tárgyakat a Hivatal telephelyén (Budapest VIII., Bláthy Ottó utca 3-5.) a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóságnál kell fémjelzés végett bemutatni.

Érvényes magyar fémjelek 1867-től napjainkig

 

Egyenértékű fémjelek

MARADJUNK KAPCSOLATBAN!

Iratkozzon fel negyedéves hírlevelünkre, melyből értesülhet a legfontosabb eseményeinkről, kiállításokról, szezonális ajánlatainkról, és elsőként  olvasóinknak mutatjuk be a kollekciók új modelljeit is!

Üzenet küldésével hozzájárul ahhoz, hogy az így tudomásunkra jutott személyes adatait az Adatkezelési tájékoztatónkban leírtak szerint kezeljük. Az adatkezeléshez való hozzájárulását bármikor visszavonhatja a tájékoztatóban leírt módon. Az adatkezelési tájékoztatót IDE KATTINTVA érheti el.

BALOGH ÓRA-ÉKSZER

1138 Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.

9700 Szombathely, Fő tér 17.